NİCE DİRENÇLİ YILLARA

Değerli canlar, 2014 yılına Berkin Elvan, Soma maden katliamı, Cumhur RTE ve Osmanlı sarayı, kopan ‘’paralel’’ bağlar, Türkiye’nin gelir dağlımı adaletsizliğinde dünya birincisi olması ve kuşkusuz İSİD’e karşı Sengal,Kobene’de direnen Kürt (kadın) gerillaları damgasını vurdu. Türkiye’de biriken sorunlar, AKP’nin soygunları, İslam, Osmanlı dayatmaları, Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler, bölgedeki ve dünyadaki diğer sorunlar dikkate alınırsa, görünen dağ kılavuz istemez 2015 yılı çok ‘’sıcak’’ geçeceğe benziyor.

Bu sıcak ortamlara hazır olmak için, 2014 Şubat ayında Devrimci Aleviler Birliği (DAB) adıyla Alevi kamuoyuna ‘özet’ olarak şöyle bir çağrı yayınlamıştık:
1. Alevilik İslam, semavi dinler dışı, kendine özgü bir inanç, yol öğretidir.
2. Alevilik, ırkçı milliyetçilik (Kemalizm) değildir, 72 milletin ezilen hakların kardeşliğidir.
3. Alevilik paylaşımcı, sosyalist emekçiden yana, direnişçi devrimcidir.
4. Alevilik kadın erkek eşitliği, özgürlüğüdür.
5. Alevilik ekolojik doğal dengeci, çevrecidir.
6. Alevilik gençlik, gelecek ve bilim, sevgi temellidir.
7. Alevilikte asimilasyondan dolayı köklü reformlar gereklidir.
8. Alevilerin ve ezilen halkların, hak talepleri için, birlikte mücadele etmesi gereklidir.

Geçen bir yıl içinde Alevi kurumları bu 8 konuyu dikkate alıp, tutarlı ortak bir tavır, duruş sergilemediği gibi, tam tersine bu çağrıdan dolayı bizleri dışlayıcı bir tavır aldıklarını gördük. Bu nedenle DAB olarak, 2015 yılı ile beraber Türkiye’den başlayarak; Aleviliği İslami asimilasyon ve ırkçı milliyetçi faşist unsurlardan temizleyecek. Aleviliği ‘’kendi öz yoluna’’ döndürecek, ezilen halklar, emek ve devrimci demokrat güçlerle, birlikte omuz omuza, mücadele verip, AKP, CHP, MHP Türk-İslam Faşist sistemine dur diyecek, yol erkân, toplumsal siyasi, eğitim vs. her yönüyle yeni bir yapılanma örgütlenme başlatıyoruz.
Çağdaş özgür düşünen, aydın yazar sanatçı yönetici pir tüm Alev-i canları 2015 yılında bu yeni yapılanmaya katılmaya ve var olan Alevi kurumlarını bu yönde değiştirmeye çağırıyoruz. Halkların emekçilerin doğanın önüne çekilen tüm ‘’barajları’’ birlikte yıkmaya çağırıyoruz.

2015 yılının, tüm ezilen halklar, emekçiler için baskısız, sömürüsüz, barış, özgürlük, mutluluk, direniş dolu, zafer yılı olmasını diliyoruz.

Devrimci Aleviler Birliği
31.12.2014

https://www.facebook.com/DABalevi?ref=hl

DAB yeni yil 2015

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.