ALEVİ KAMUOYUNUN DUYARLILIĞNA

ALEVİ KAMUOYUNUN DUYARLILIĞNA

AABK başkanlar divanı 15 aralık 2018’de “”AABK, Aleviliğin asimilasyonuna karşı DURAN yüzüdür” başlıklı bir sonuç bildirgesi yayınlamıştır. 19Aralık Maraş katliamının yıl dönümüne denk gelen bu talihsiz açıklamaya dair Devrimci Aleviler Birliği olarak, zorunlu açıklamamızı, sizlerin takdirine sunmak istiyoruz.
Açıklamanın en can alıcı noktalarını alıntılayarak önce başlayalım.
AABK bildirisinden;

1- “(…)Bugüne kadar bu saldırıların hepsini başarıyla püskürttük. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.
Alevilik, kendine özgü bir inançtır. Alevilerin yegane ibadethanesi ise cemevidir ve hiçbir mabedin alternatifi de değildir. İnanç önderlerimiz Analarımız ve Dedelerimizdir.
Avrupa’da bugüne kadar elde ettiğimiz hakların ve kazanımların tamamını “Alevilik kendine özgü bir inançtır” söylemi üzerinden elde ettik. “Alevilik kendine özgü bir inançtır” tanımlaması; Ehlibeyti, Oniki İmamları ve Geleneksel Aleviliğin değerlerini reddeden veya onlarla çelişen bir durum değildir.”
Soruyoruz;

Alevilik hem kendine özgü bir inanç olduğunu söyleyip, bildirinin ilerleyen cümlesinde “Ehlibeyti, Oniki imamları… reddeden veya onlarla çelişen bir durum değildir.” Demek hangi aklın ürünüdür?! Kendine ÖZGÜ ise taban tabana zıt olan İslamiyet’in kendisi ve önderleri ile nasıl çelişmez?! AABK bilmiyor mu Ehlibeyt ve 12 imamlar İslam dininin peygamberi HZ Muhammed’in soyu olarak geçer. Sanırız iyi biliyor. İyi biliyorsa Alevilik nasıl bu durumla çelişmiyor?! Çelişiyorsa “kendine özgü bir inanç” nasıl oluyor?!

AABK “ustaca” Aleviliği İslamiyet’e demir zincirlerle bağlıyor. Bu cümlede ASIL SÖYLENMEK İSTENEN: ALEVİLİK İSLAMİYETİN İÇİNDE KENDİNE ÖZGÜ BİR İNANÇTIR. Peki, bunu neden böyle karmaşık yapıyor. ÇÜNKÜ ALEVİLİĞİ HAK VE HAKİKAT AŞKI OLARAK GÖREN, YOL BİLEN VE BU YOLU SÜRENLERE KARŞI TAKİYE AMAÇLIYOR. Artık Alevilerin hak ve hakikat içerisinde Alevilik yoluna karşı TAKKİYE VE ASİMİLASYON ZİNCİRİNİ PARÇALAMASI, AABK GİBİ KURUMLARIN PANİK VE KORKUSU! Bu yüzden açıktan söylemeyip, BİLDİRİNİN GİRİŞİNDE KENDİNE ÖZGÜ BİR İNANÇTIR, dese de ASLINDA İSLAMİYETE BAĞLADIĞINI GÖZLERDEN GİZLEMEYE ÇABALAMIŞTIR!!
Bizler tartışırken “çelişkili” görerek tartıştık, oysa AABK çelişki değil, tamda bu niyetten sözlerini sıralamıştır. Bildiriye bu gözle bakıldığında her kes tarafından görüleceğine inanıyoruz.

AABK bildirisinden;
2- AABK: ” (…)Bu noktada ‘Alisiz Aleviler’ gibi gerçeklerle bağdaşmayan ve DÜŞMAN SÖYLEMLERİNİ ÖDÜNÇ ALAN bir anlayışı da asla tasvip etmiyoruz.”(15 Aralık 2018)
Başbakan Erdoğan: Alevilik Hz Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Aleviyim. Çünkü Hz Ali’yi çok seviyorum. Sevgililer sevgilisinin damadı. Cengaver 4. Halife. Ama Aleviyim diye ortaya çıkıp Hz Ali’nin yaşam tarzından uzak olanlara söyleyebilecek hiçbir şeyim yok. Bizi bölmek isteyenlere, mezhep kavgasının içine çekmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz.(18 Temmuz 2013)
cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Eğer Alevilik, Hazreti Ali’yi sevmekse benden daha Alevi’si olamaz. Ama yok. Alevilik bir dinse, orada Tayyip Erdoğan yok. Onu ‘Alisiz Aleviler’ düşünsün’ dedi.(10-Mayıs-2015)

Ve soruyoruz;
“Düşman sözü ödünç alan” gerçekten kim?! ve her iki anlayışın “ORTAKLAŞTIĞI DÜŞMAN” kim?!
Alisiz Alevilik sözü Faik Bulutun Alevilik üzerine yazdığı kitabının ismidir! Biz Alisiz Aleviliği değil, Semavi dinler ile alakası olmayan, KENDİNE ÖZGÜ YOL VE FELSEFE OLAN ALEVİLİĞİ SAVUNUYORUZ. Vahdeti mevcut varlığı hak gören, doğa ile bütünleşmekten bahseden, kadın erkek bir dir-candır diyen, rızalık isteyen, devri daime inanan, vahdeti mevcut diyen Alevilikten bahsediyoruz!!! Bu yolda Ali değil, Semavi hiçbir din yer almıyor, neden bir tek “Alisizliğe” sıkıştıralım?! Erdoğan bu konuda neden böyle telaşlı?! Bunu anlaya biliyoruz AMA AABK neden “düşman sözü ödünç alan” bir durumda?! Bu mesaj kime?! Erdoğan’a “bak bizde Alisiz Aleviliğe karşıyız” demek mi oluyor? Hem de 19 Aralık Maraş katliamının yıl dönümü arifesinde!
Oysa ABBK cesur bir duruşla “Alisiz ve/ya Alici Alevilik Alevilerin sorunu, sizin haddinize değil” diyerek padişah ve saray eşrafına seslense idi çok daha Alevice olacaktı.

Sevgili canlar söylemlerimiz sert değil. Bakın ABBK “Alisiz Alevilik” düşüncesinde olacak olan yada bizim gibi Aleviliği Semavi dinler dışında kendine ait bir YOL GÖREN, kişi ve kurumlara ne demiş oluyor?!
-Aleviliği biz tamda Maraş yıl dönümünde, düşmanın istediği çizgide tutmakta kararlıyız! Aleviliği kendisinden kat kat geri bir inancın içine sürüklemeye devam edeceğiz!
-Aleviliği bizim gibi yorumlamaz iseniz, sorgular sanız, sizi “düşman sözü ödünç alarak” Alevi kamuoyunda hedef haline getireceğiz!
-Alevi örgütlülüğünü ÖRGÜTSÜZ, GERİCİ VE BİLİMDEN UZAK TARTIŞMALARIN İÇİNDE BOĞMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
AABK’nın açıklamaları, Erdoğan’ın açıklamalarından ne kadar farklı?!
ABBK’dan tutarlı, Alevice bir dil ve tutum beklemek, hepimizin hakkıdır.!!!!
Maraş katliamının yıl dönümüne denk getirilen böylesi bir talihsiz açıklama, yaralarımızı daha da kanatmaktadır.

Bu halkın birer bireyleri olarak eleştirme hakkımızı kullanmak ve değiştirici olmak zorundayız. İslamiyet’in tarihimiz içinde, bize ne verdiğini tam da MARAŞ KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ olan bu ay içinde haykırırken, hala asimilasyon önümüze konuyorsa, tüm ALEVİLERİ SORGULAMAYA DAVET ETMEK, üstümüze düşeni de yapmak görevimiz olmak zorundadır.

Sözlerimizi ozanlarımızın Aleviliği İslam’ın içinde göstermeye çalışanlara karşı birer cevap niteliğinde ki dizeleriyle bitirmek istiyoruz;

Aleviliği Din – İslam’a bağlamaya çalışanlara en güzel cevabı, Hünkarı Pir veriyor.

“BİLİMDEN GİDİLMEYEN YOLUN SONU KARANLIKTIR”. HBV.

Devrimci Aleviler Birliği GYK ( 25.12.2018)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.